4 tips voor verstrooide ZZP-ers

ZZP-er zijn kan heerlijk zijn. Je bent eigen baas en de hele dag bezig met iets waar je ontzettend gepassioneerd over bent. Zelf iets opgezet hebben wat steeds beter gaat lopen kan ontzettend veel genoegdoening geven. Maar als je ook maar een beetje warrig bent kan het leven van een ZZP-er best stressvol zijn. In dit artikel delen we vier tips voor de verstrooide ZZP-er. Dus schakel een accountant in Utrecht in en breng je agenda op orde. Met deze tips rol jij stressvrij door de werkweek.

Een accountant

Administratie is een hel voor iedereen die ook maar een beetje warrig is. Doe jezelf een plezier en besteed dit uit aan iemand die het wel kan. Op www.stolwijkacc.nl kun je accountants vinden die voor niet al te veel geld de boekhouding uit handen kunnen nemen. Scheelt jou veel stress en tijd die je in je echte werkzaamheden kunt steken. Zij kunnen jou ook adviseren over belastingadvies, pensioenadvies, juridisch advies en meer.

Een fijne werkplek

Als je snel afgeleid bent is het niet ideaal om vanuit huis te werken. Misschien heb je als ZZP’er een eigen praktijk, loods of andere werkplek buitenshuis, maar mocht dat niet het geval zijn, ga er dan naar op zoek. Er zijn zat fijne flexwerkplekken of koffiezaakjes waar je je laptop open kan klappen. Is dat ook geen optie? Zorg dan op z’n minst voor een fijn kantoor in huis.

Plan zo secuur mogelijk

Als warrige ZZP’er is alleen een agenda niet voldoende. Probeer alles wat je moet doen te verwerken in een to-do list. Gebruik bijvoorbeeld de software Trello of Asana ter ondersteuning. Schrijf als dat nodig is per uur wat je die dag gaat doen en plan dat zo mogelijk een week vooruit. Zo behoud je het overzicht en hoef je niet het gevoel te hebben dat je verdrinkt in je werk.

Creëer balans

Het grootste gevaar dat bij ZZP-ers op de loer ligt is het verliezen van de balans tussen werk en vrije tijd. Je bent eigen baas en dat kan twee kanten opschieten. De één zal tegen deadlines aanhikken, omdat hij alles tot op het laatste moment uitstelt, de ander maakt constant overuren. Stel voor jezelf vast op welke dagen en tussen welke uren je aan het werk bent. Als je het moeilijk vind om daar een balans in te creëren, probeer dan uit te gaan van een 40-urige of 36-urige werkweek en deel daar je week op in. Als er in je agenda staat dat je moet werken, moet je ook echt gaan werken. Als in je agenda staat dat je vrij bent, ben je ook echt vrij. Heb je nog hulp nodig bij alle administratieve rompslomp en misschien wel het bijhouden van uren als ZZP’er? Schakel dan vandaag nog een accountant in en laat je adviseren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *